Tenis

Fučovič nemoćan pred Đokovićem, srpski as u trećem kolu Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2023

-

23:17

Fučovič nemoćan pred Đokovićem, srpski as u trećem kolu Rolan Garosa
Fučovič nemoćan pred Đokovićem, srpski as u trećem kolu Rolan Garosa - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Večernji termin je napravio malo problema za Novaka Đokovića na startu meča, ali kada je srpski as zagrejao motor Marton Fučović nije imao šta da traži, a na kraju je svetski broj tri slavio maksimalnim rezultatom.

Po setovima je bilo 7:6, 6:0, 6:3 u korist Đokovića za dva sata i 40 minuta igre.

Fučovič je u prvom setu, kao i svaki Novakov protivnik u poslednje vreme, igrao iznad svojih mogućnosti, nije ga omeo ni brejk koji je pretpreo na samom startu, a pri rezultatu 5:4 za srpskog igrača uspeo je da se vrati u život, ali je Đoković bio onaj pravi u taj-brejku koji je dominantno dobio sa 7:2.

U istom ritmu dvostruki osvajač Rolan Garosa nastavio je i u drugom setu koji je dobio bez izgubljenog gema, a Mađar je u ovom delu igre osvojio svega 14 poena.

Uspeo je Fučovič da se konsoliduje u nastavku, te smo na startu trećeg seta videli razmenu brejkova, ali je Đoković uspeo da oduzme servis rivalu u šestom gemu i nakon toga se činilo da će mirni privesti meč kraju.

Ali Mađar je imao drugačije planove. Novak je serviro za pobedu, ali se Fučović razigrao i smanjio na 5:3, ali dalje nije mogao. Razljutio je Đokovića koji je odmah uzvratio brejkom i došao do pobede. 

Naredni rival trećem teniseru planete biće Španac, Alehandro Davidovič Fokina, igrač koji je Novaka dobio prošle godine u drugom kolu Monte Karla nakon tri seta.

Komentari (0)

Sport