Tenis

Đoković savladao Alkaraza koga je mučio grč, srpski teniser u finalu Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2023

-

18:28

Đoković savladao Alkaraza koga je mučio grč, srpski teniser u finalu Rolan Garosa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Sjajnu predstavu u polufinalu drugog Grend slema u sezoni priredili su Karlos Alkaraz i Novak Đoković, koji sada čeka rivala u finalu Rolan Garosa. Po setovima je bilo 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 u korist Novaka, a duel je trajao tri sata i 25 minuta. Treba napomenuti da je ogromnu ulogu u  ovom duelu odigrao grč koji je uhvatio Alkaraza na startu trećeg seta, ali je Španac ostao na terenu i pokušao da se bori, ali više nije mogao.

Srpski teniser je sigurno osvojio svoja prva dva servis gema i uspeo je da u četvrtom gemu brejkne Španca i povede sa 3:1. Pri rezultatu 4:2 Đoković se u svom servis gemu mučio sa prvim servisom. Uspeo je da spasi tri brejk lopte posle 14 minuta igre i povede sa 5:2. Treći reket sveta nije uspeo da dođe do brejka u sedmom gemu, pošto se Alkaraz odlično branio. U narednom gemu Đoković je spasio jednu brejk loptu i sigurnim servisom nakon toga osvojio set.

Usledio je odgovor Alkaraza. Sve do osmog gema nije bilo brejka, ali je onda Španac uspeo da oduzme servis Srbinu i povede 5:3. U narednom gemu, Đoković je uzvratio, iskoristio je drugu brejk loptu, i smanjio na 4:5. Španac je imao čak tri vezane set lopte, ali nije iskoristio nijednu, Srbin je nanizao pet poena i izjednačio na 5:5. Potom, ponovo drama, Đoković je imao brejk loptu, ali je Alkaraz uspeo da se spasi i povede 6:5. U sledećem gemu je Španac iskoristio prvu set loptu za izjednačenje u setovima.

Treći set počeo je dobrim servisima oba tenisera, a potom je Karlitosa uhvatio grč, postalo je jasno da se slabije kreće i Novak nije imao teži zadatak da osvoji treći set, vezao je pet gemova i set dobio sa 6:1.

Alkaraz je nakon toga otišao do toaleta, tražio je i medicinski tajm-aut, uspeo je malo da se povrati, ali je bez obzira na to Đoković brzo poveo sa 2:0, potom i sa 4:0 i bez problema je priveo meč kraju.

Sprski teniser u finalu će igrati sa boljim iz duela Kasper Rud - Aleksander Zverev.

Komentari (0)

Sport