Tenis

Novak Đoković: Alkaraz nije imao sreće

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2023

-

20:05

Novak Đoković: Alkaraz nije imao sreće
Novak Đoković: Alkaraz nije imao sreće - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Uspeo je Novak Đoković da se plasira u finale Rolan Garosa, sedmo u njegovoj karijeri, ali je posle trijumfa nad prvim teniserom sveta, Karlosom Alkarazom prvo govorio o svom protivniku.

Poželeo je španskom teniseru da se što pre oporavi i naglasio da je karlito neko ko će mnogo puta u karijeri osvajati Grend slem titule, kojih do sada ima samo jednu.

"Pre svega da kažem da mi je žao što se sve ovako dogodilo i što je Alkaraz imao problema sa grčevima. Znam kako je to, video sam koliko se mučio i želim mu da se oporavi što pre. I na mreži posle meča sam mu rekao da je mlad i da ima vremena za njega i siguran sam da će on mnogo puta osvajati ovaj turnir", rekao je Đoković, a onda priznao da se ni on nije osećao najbolje:

"Obojica smo imali problema, nisam se ni ja osećao fizički dobro, bio sam na limitu, gotovo isto kao i Karlos. Imali smo izjednačen drugi set, on ga je zasluženo osvojio, a onda je usledio taj problem i počeo je neki sasvim drugi meč. Trudio sam se da ostanem fokusiran, što nije lako u tim trenucim, ali sam uspeo. Drago mi je zbog toga, sraćan sam i nadam se da ću još jednom osvojiti ovaj turnir. Ostao mi je još jedan korak i trudiću se da ga napravim".

Komentari (0)

Sport