Tenis

Iga Švojntek preko Karoline Muhove do titule na Rolan Garosu: Poljakinja odbranila trofej!

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

18:26

Iga Švojntek preko Karoline Muhove do titule na Rolan Garosu: Poljakinja odbranila trofej!
Iga Švjontek - Copyright AP Photo/Aurelien Morissard

veličina teksta

Aa Aa

Poljska teniserka Iga Švjontek odbranila je titulu na Rolan Garosu, pošto je danas u finalu savladala Češku teniserku Karolinu Muhovu sa 2:1 (6:3, 5:7, 6:4).

Meč je trajao dva sata i 49. minuta. Dve teniserke su do sada odigrale samo jedan međusobni meč. Dobila ga je Muhova 2019. godine u Pragu posle preokreta 4:6, 6:1, 6:4.

Poljska teniserka je već u drugom gemu oduzela servis protivnici i povela sa 2:0. Muhova nije uspela da ostvari brejk u petom gemu koji je trajao deset minuta. Švjontek je do novog brejka došla u osmom gemu i tako osvojila prvi set.

Drugi set Poljakinja je otvorila na isti način kao i prvi. Povela je sa 2:0 i sa 3:1. Tada se u igru vraća Muhova koja dolazi do brejka u petom gemu i nakon toga ponovo u devetom za vođstvo u gemovima 5:4. Usledio je brejk Ige Švjontek u narednom gemu ali i ribrejk protivnice koja je povela sa 6:5. Tokom svog servis gema Muhova je imala dve prilike da set okonča u svoju korist ali je iskoristila tek treću i time izjednačila u setovima 1:1.

Češka teniserka je treći set otvorila sa brejkom i povela sa 2:0. Poljska teniserka se brzo vratila u set i oduzela servis protivnici u četvrtom gemu. Muhova je agresivnom igrom uspela da ostvari još jedan brejk i povede sa 4:3, ali Švjontek je uzvratila ribrejkom u narednom gemu kada je iskoristila treću brejk loptu. Poljakinja je opet ostvarila brejk u desetom gemu i tako došla do pobede u ovom susretu.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.

Komentari (0)

Sport