Tenis

Pola decenije Đokovićeve nepobedivosti na londonskoj travi: Impresivna vimbldonska statistika najvećeg među velikima

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2023

-

22:05

Pola decenije Đokovićeve nepobedivosti na londonskoj travi: Impresivna vimbldonska statistika najvećeg među velikima
Novak Đoković - Copyright Tanjug AP/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Dok traje sitno odbrojavanje do početka ovogodišnjeg Vimbldona (3 - 16. jul), organizatori jedinog Grend slema na travi iz dana u dan izbacuju razne zanimljive podatke u vezi takmičenja u Londonu, pa su se tako njegovi statističari pozabavili dominacijom Novaka Đokovića na istom. 

Prošlogodišnji šampion najvećeg turnira na travi ima jednu titulu manje od Švajcarca Rodžera Federera (7:8), ali zato još od 2. jula 2018. godine ne zna za poraz tamo gde svi imaju obavezu da igraju u opremi bele boje. 

Osvajač rekordnog broja GS (23) nalazi se u seriji od 28 pobeda na terenima "Ol Ingland kluba", koliko ih je naređao od slavlja na pomenuti dan, pre pola decenije, protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena do trijumfa nad Australijancem Nikom Kirjosom u finalu 27. juna prošle godine. 

Poslednji meč na Vimbldonu na regularan način izgubio je davne 2016. u trećem kolu od Amerikanca Sema Kverija, dok je godinu dana posle toga rpedao duel čehu Tomašu Berdihu u četvrtfinalu.

Od trenutka kada se pojavio na Vimbldonu, Novak je ostvario 86 pobeda, što je više nego svi ostali igrači iz Top 20 zajedno (85). Takođe, Đoković za neuspeh na Centralnom terenu ne zna od 2013. i finala protiv Endija Marija.

U pomenutoj objavi na društvenim mrežama stoji i podsećanje da je četiri poslednja trofeja najveći teniser sveta svih vremena uzeo u nizu. 

 

Komentari (0)

Sport