Tenis

Đoković spreman za Vimbldon: Branilac titule siguran u egzibicionom meču sa Tijafoom

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2023

-

20:22

Đoković spreman za Vimbldon: Branilac titule siguran u egzibicionom meču sa Tijafoom
Đoković spreman za Vimbldon: Branilac titule siguran u egzibicionom meču sa Tijafoom - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković posle osvajanja Rolan Garosa i rekordne 23. Grend slem titule u Parizu nije hteo da igra mečeve na travi pre Vimbldona (3 - 16. jul), da bi se u zadnji čas priključio egzibicionom turniru "Đorđo Armani teniski klasik" na istoj podlozi i današnjom pobedom protiv Frensisa Tijafoa - 2:1 (6:3, 3:6, 10:7) pokazao da ima dovoljno energije i samopouzdanja pred početak odbrane titule na takmičenju serije 2.000 u Londonu. 

Srbin je odigrao tri seta na generalnoj probi za turnir na kom je trijumfovao čak sedam puta i ne zna za poraz od 2108. godine, a prvi deo borbe sa desetoplasiranim na ATP listi dobio je posle nešto više od pola sata igre. Vodio je sa 3:0 u gemovima, pa propustio brejk priliku pri rezultatu 4:1, da bi onda, uz nekoliko atraktivnih poena, ugasio svaku ideju Amerikanca u izjednačenje i preokret. 

Najveći teniser sveta svih vremena popustio je u nastavku susreta s kolegom kog je dobio u oba prethodna takmičarska duela - na Australijan Openu 2021. godine i Lejver kupu 2022. Logično, nisu se ni jedan ni drugi davali 100 odsto, pa opet su dugo čuvali prednost svog servisa i usput atraktivnim tenisom zabavljali publiku u Harlingemu. 

 

 

Do osmog gema, kada je Tijafo napravio brejk, pa ga potvrdio i još neko vreme zadržao Novaka na terenu. Rezultatska neizvesnost otklonjena je u skraćenom setu, tj. dužem taj-brejku, kako biva u mečevima ovog tipa. Naravno, G.O.A.T. je tu bio kao riba u vodi, mada je Amerikanac igrao kao "lud" u pokušaju da prvi put "skine skalp" vlasnika svih najvažnijih teniskih rekorda.

Đoković je prvi stigao do 10. poena i stavio tačku na "generalku", a sutra će saznati protiv koga će početi odbranu trofeja na Vimbldonu, kao i ko ga čeka u nastavku najomiljenijeg mu turnira posle Australijan opena, ako preskoči prvu prepreku. 

Komentari (0)

Sport