Tenis

Hvalospevi Medvedeva pred Vimbldon odzvanjaju svetom: Novak nema loš dan, on je najveći svih vremena!

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2023

-

14:38

Hvalospevi Medvedeva pred Vimbldon odzvanjaju svetom: Novak nema loš dan, on je najveći svih vremena!
Đoković i Medvedev - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Danil Medvedev, ruski teniser i treći nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu izneo je niz hvalospeva na račun Novaka Đokovića, istavakši da je osvajač 23 grend slem titule najbolji igrač "belog sporta" svih vremena.

Na konferenciji za medije uoči trećeg grend slem turnira u sezoni, ruski teniser dobio je pitanje o Novaku Đokoviću, odnosno, kako gleda na to da je Srbin i dalje u vrhu svetskog tenisa, iako se ne nalazi baš u jeku mladosti.

"Prvo ne znam kako to radi, osećam da svi igrači, osim Novaka, Rodžera i Rafe, mogu da imaju loše dane i da gube od igrača koji su van Top 100 ili od kvlifikanata... To je normalno u sportu. Ali kada pogledam, Novak je skoro na 50 odsto, igrao je 70 Grend slemova i bio je u 35 finala. Ne znam kako je to moguće? On izgleda nema loše dane. Zapravo, ima ih, kao i svi, ali i tada uspeva da pobedi. Ne znam kako to radi i zato je on za mene najveći u istoriji tenisa, ali to je podložno debati naravno", rekao je Medvedev.

Momak iz Moskve zaustavio je svog miljenika u pohodu na kalendarski slem posle pobede u finalu US opena, a kakva su osećanja bila nakon istorijskog trenutka, prisetio se bivši prvi reket sveta.

"Da budete sposobni da ga pobedite kada ide da kompletira grend slem godišnji, možda je bio malo stegnutiji nego inače, ali odigrao sam nererovatan meč i to mi je dalo još više ponosa da sam bio spreman da uradim, kada sam video šta je posle toga uradio. Srećan sam da sam uradio to, ali ne želim da stanem na tome, želim da idem po nove grend slem titule i da igram sa njim", zaključio je Danil Medvedev.

Ruski teniser, koji na Vilmbdonu nikad nije prošao dalje od četvrtog kola, otvoriće takmičenje protiv Artura Ferija, 389. igrača sveta, dok će odlukom žreba moći da se sastane sa Novakom tek u finalu.

Komentari (0)

Sport