Tenis

Cicipas nadigrao Mareja i plasirao se u treće kolo Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2023

-

19:30

Cicipas nadigrao Mareja i plasirao se u treće kolo Vimbldona
Cicipas nadigrao Mareja i plasirao se u treće kolo Vimbldona - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, je preokretom došao do pobede nad Britancem, Endijem Marejom 3:2 (7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4). Meč je započet u četvrtak, ali je zbog kiše prekinut i nastavljen je danas, a ukupno je trajao četiri sata i 44 minuta.

Može se konstatovati da su taj-brejkovi imali veliku ulogu u ovom duelu, s obzirom na to da ih je bilo čak tri, od čega je Grk bio uspešniji u dva što mu je na kraju i donelo trijumf.

U prvom je Cicipas bio uspešniji sa 7:3 i tako poveo sa 1:0 u setovima, da bi Marej u uzvratio u drugom 7:2 pa tako poravnao rezultat u setovima. Britanac je zatim osvojio i treći set rezultatom 6:4, pa tako stekao veliku prednost pred četvrti set.

Međutim, meč je pri tom rezultatu prekinut i odložen za sutra, što je reklo bi se mnogo više odgovaralo Cicipasu. Presudni momenat odigrao se u trećem taj-brejku na meču, kada je mlađi teniser bo uspešniji sa 7:3 i na taj način stekao ogromnu psihološku prednost pred odlučujući set.

Primetna je bila razlika u godinama i fizičkoj spremi, tako da je u poslednjim gemovima Cicipas izgledao kao da je tek počeo, dok je Marej delovao potpuno nemoćno i izmučeno.

Podsetimo, Cicipas će u trećem kolu odmeriti snage sa srpskim teniserom, Laslom Đereom.

Komentari (0)

Sport