Tenis

Novak Đoković imao problema sa Hurkačem, ali G.O.A.T opet igra četvrtfinale Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2023

-

17:03

Novak Đoković imao problema sa Hurkačem, ali G.O.A.T opet igra četvrtfinale Vimbldona
Novak Đoković imao problema sa Hurkačem, ali G.O.A.T opet igra četvrtfinale Vimbldona - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković počeo je juče uveče kasno meč osmine finala Vimbldona sa Hubertom Hurkačem, ali je posle dva dobijena taj-brejka (7:6, 7:6) i vođstva od 2:0 u setovima morao nazad u svoj londonski smeštaj, jer ga je početak policijskog časa u Londonu sprečio da dokusuri rivala, da bi danas morao da odigra još toliko (5:7, 6:4) dok nije zaokružio već viđenu šestu pobedu u isto toliko duela sa Poljakom. I otišao u 14. vimbldonsko četvrtfinale u karijeri, gde ga je sačekao Rus Andrej Rubljov. 

Ako je u nedelju imao problema sa prijemom odličnih servisa dvometraša iz Vroclava onda su se oni ovog ponedeljka udvostručili. Iako jedan od najboljih riternera današnjice, branilac londonskog trona nije imao dovoljno dobrih rešenja za te jake i precizne (as) udarce rivala, ali je mic po mic podizao taj segment svoje igre i, uz pomoć drugih, nastavio apsolutnu dominaciju u njihovim duelima. 

Osamnaesti reket sveta silovito je ušao u treću "rundu" borbe sa starim dužnikom i bez izgubljenog poena poveo u gemovima. Imao je i 0:30 u pokušaju da brejkne vlasnika rekordne 23 Grend slem titule i branioca trofeja u Londonu, ali je Đoković sprečio eventualne komplikacije na putu ka Top 8.

I sledeća dva gema imala su isti epilog, pošto su obojica sa manje ili više napora odbranila prednost ubacivanja loptice u teren. S tim da Novak nije imao potrebnu realizaciju udaraca na mreži. 

Brejka nije bilo ni u naredna dva, pa je posle 3:3 sve slutilo na reprizu doigravanja iz prva dva seta, kada je najveći teniser sveta svih vremena vezao 13. i 14. taj-brejk na turnirima serije 2.000, pretekavši na toj listi svog idola iz detinjstva Pita Samprasa. Međutim... 

Nije bilo dugih razmena udaraca a ni mini preokreta sve do 5:5, kada je Hurkač napravio prvi brejk od starta meča, pa ga potvrdio i prepolovio zaostatak u setovima. Tas je šetao sa jedne na druge stranu i u četvrtom setu, ali samo do 3:3. 

Đoković je iskoristio jednu od brejk lopti i tako dao sebi "for" za, ruku na srce, vrlo očekivani trijumf u njegovoj drugoj omiljenoj teniskoj kući posle Melburna, gde je osvojio tri Grend slem trofeja više nego u "Ol Ingland klubu" (10:7). Jeste Hurkač stigao da uzme još jedan gem, ali to je bilo sve od njega ovog leta u Londonu. Najveći teniser sveta svih vremena stavio je tačku posle tri sata i četiri minuta rovovske borbe. 

Komentari (0)

Sport