Tenis

Ne sećam se kada sam bio ovako jadan na riternu: Đoković surovo iskren posle iscrpljujučeg meča sa Hurkačem

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2023

-

18:08

Ne sećam se kada sam bio ovako jadan na riternu: Đoković surovo iskren posle iscrpljujučeg meča sa Hurkačem
Ne sećam se kada sam bio ovako jadan na riternu: Đoković surovo iskren posle iscrpljujučeg meča sa Hurkačem - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

U meču osmine finala Vimbldona koji je trajao dva dana zbog policijskog časa u Londonu, Novak Đoković nije imao većih problema sa Hubertom Hurkačem. Srpski teniser slavio je u četiri seta (7:6, 7:6, 5:7, 6:4) i za mesto među četiri najbolja igrača na turniru sastaće se protiv Andreja Rubljova. Ruskog tenisera, inače sedmog igrača ATP liste, protiv koga u međusobnim duelima Novak ima skor 3:1.

Posle meča sa Hurkačem, Novak je pohvalio rivala iz Poljske, isticajući u prvi plan njegov servis. 

"Poštovanje za njega, ovo je bio neverovatan meč. Nije imao sreće danas, ali je zaista igrao fantastično. Ne sećam se kada sam se poslednji put igrao ovako jadno u gemovima kada sam ja vraćao servis. Nema sumnje, Hurčak je jedan od najboljih servisera na svetu. Nije ga lako čitati, naročito kada igrate na travi, najbržoj podlozi u tenisu. Tu, recimo, dobri serviseri imaju uvek prednost", rekao je Đoković nastavljajući da analizira meč.

"Ovo nije bio neki meč za uživanje. Iskreno, mogao je lako da ode u drugom smeru. Imao je 6:3 u taj brejku prvog seta. Ali, ipak sam smogao snađe da dođem do rešenja u nastavku i da zabeležim važnu pobedu. Imam dobru vezu sa ovim terenom. Osećam se sigurno dok igram na njemu."

U četvrtfinalu igraće protiv Andreja Rubljova, koji je dobio Novaka dobio samo jednom u četiri međusobna duela. Bilo je to u finalu Serbia Opena prošle godine u Beogradu, dok je u međuvremenu srpski teniser slavio u četvrtfinalu Australijan opena i na Završnom mastersu u Torinu. I to poprilično ubedljivo, bez izgubljenog seta.

"Rubljev je drugačiji igrač od Hurkača. Snažan je igrač sa osnovne linije. Ima jedan od najboljih forhendova na svetu. O taktici ne bih mnogo pričao, sačuvaću to za sebe. Svakako moram dobro da se spremim. Neće biti lako, ali teško da će biti teže od ovoga što sam iskusnio danas i juče", zaključio je Novak Đoković.

 

Komentari (0)

Sport