Tenis

Novak Đoković u 12. polufinalu Vimbldona, juri 35. Gren slem finale i ulazak u istoriju: Rival je Janik Siner

Komentari

Autor: Euronews

14/07/2023

-

09:24

Novak Đoković u 12. polufinalu Vimbldona, juri 35. Gren slem finale i ulazak u istoriju: Rival je Janik Siner
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas u 14.30 časova na Centralnom terenu protiv Italijana Janika Sinera u polufinalu Vimbldona, dok 'e posle njih na teren izaći drugi polufinalni par koji čine Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Zvanično drugi teniser na ATP listi i za šest pozicija slabije rangiran protivnik do sada su se dva puta sastajali i u oba navrata je slavio osvajač 23 Gren slem titule, koji će u Londonu pokušati da tom nizu trofeja doda još jedan vimbldonski.

Mladi Italijan, s druge strane, veruje da može da iznenadi 14 godina starijeg rivala i to ne krije, pa je pre nedelju dana izrekao da u svetu ne postoji mnogo onih koji mogu da savladaju Novaka, a da je on jedan od njih.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3), a na tom putu je savladao današnjeg rivala iako je Italijan vodio 2:0 u setovima.

Novaku će ovo biti 12 put da se bori za ulazak u finale najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, koji je osvajao sedam puta i ove godine ima priliku da izjednači rekord Rodžera Federera koji je u osam navrata podizao pehar na vimbldonskoj travi.

Ukoliko uspe da se domogne borbe za trofej, biće to 35. Grem slem finale za Novaka Đokoivća po čemu bi postao apsolutni rekorder, prestigavši legendarnu Kris Evert.

Komentari (0)

Sport