Tenis

Siner sumirao utiske nakon poraza: Trebalo bi češće da igram ovakve mečeve

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2023

-

08:23

Siner sumirao utiske nakon poraza: Trebalo bi češće da igram ovakve mečeve
Siner sumirao utiske nakon poraza: Trebalo bi češće da igram ovakve mečeve - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski teniser Janik Siner rekao je posle poraza od Novaka Đokovića da nije iskoristio šanse koje su mu se ukazivale. 

"Đoković je odigrao vrlo dobar meč. Ja sam dao maksimum. Osećao sam se kao da sam imao neke šanse, ali ih nisam iskoristio. Bilo je teško. Nisam se dobro osećao na terenu. Međutim, mislim da sam ove godine bio bliži nego prošle, da sam bio na višem nivou. Svakako težak dan za mene, ali izvući ću pouke iz ovoga i nadam se da ću napredovati", rekao je Siner na konferenciji za medije posle meča.

Italijan nije hteo da dramatizuje situaciju kad je Đokoviću oduzet poen zbog glasnog povika.

"On je već udario lopticu i tad je uzviknuo malo duže i povišenog tona. Ali ja sam bio fokusiran na lopticu. Mislim, igrači to rade kada su sigurni da osvajaju poen tako nekim udarcem. Čini mi se da je slična situacija bila i sa Bublikom protiv Andreja zar ne?".

Na kraju se osvrnuo i na stvari koje mu nedostaju da napravi iskorak u karijeri. 

"Trebalo bi češće da se nalazim u ovakvim situacijama. Da češće igram ovakve mečeve. Znao sam i pre da će biti težak meč, ali sam tako i trenirao. Osećao sam se da sam spreman. Mislim da je moj nivo bio dobar. Malo sam zabrljao kod onih poena koji se igraju pod pritiskom. Ali trudim se da izvučem pozitivne stvari i gledam napred", zaključio je Siner.

Komentari (0)

Sport