Tenis

Masters U Sinsinatiju, pa US Open: Novak Đoković posle Vimbldona u SAD nastavlja s ATP nastupima

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2023

-

10:48

Masters U Sinsinatiju, pa US Open: Novak Đoković posle Vimbldona u SAD nastavlja s ATP nastupima
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Kao što je to već radio ove sezone, vicešampion poslednjeg Vimbldona će posle završetka jednog Grend slema na nekoliko nedelja odmora od tenisa. A, kako je do kraja godine ostao još samo turnir serije 2.000 u Njujorku i kako želi da se što bolje pripremi za povratnički nastup na US Openu, Srbin će prethodno igrati u Sinsinatiju. 

U razgovoru za medije, posle poraza od fenomenalnog Španca Karlosa Alkaraza, 16. jula u Londonu, statistički gledano najbolji tenioser sveta svih vremena otkrio je da će prvo na Masters u Sjedinjenim Američkim Državama, pa onda Otvoreno prvenstvo te zemlje. 

Svrgnuti vimbldonski kralj prošle godine nije mogao da uđe na teritoriju SAD, kao stranac nevakcinisan protiv korona virusa jer su to branile tamošnje vlasti, da bi posle ukidanja pomenutog antikovid propisa rešio da opet ode "preko bare" i proba da osvoji četvrtu titulu na US Openu. 

"Raduje me povratak u Njujork. Kroz karijeru sam najbolje partije beležio na tvrdoj podlozi. Igrao sam finale US Opena kada sam poslednji put bio tamo, izgubio sam od Medvedeva, dobio sam dosta ljubavi od publike. Toga se rado sećam i jedva čekam da se vratim. US Open je glavni cilj osim Dejvis kupa, a igraću Sinsinati kao pripremu za Njujork", rekao je i dalje drugi reket sveta. 

Turnir serije 1.000 na programu od 13. do 20. avgusta, dok US Open startuje 28. avgusta i završava se 10. septembra. Novak je na drugom bez konkurencije bio 2011, 2015. i 2018. godine. 

Komentari (0)

Sport