Tenis

Đoković se približio Alkarazu, ali neće ga uskoro stići: Odlučio je da ne igra u Torontu

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2023

-

08:45

Đoković se približio Alkarazu, ali neće ga uskoro stići: Odlučio je da ne igra u Torontu
Đoković se približio Alkarazu, ali neće ga uskoro stići: Odlučio je da ne igra u Torontu - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Zaostatak najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nad prvim "reketom sveta", Karlosom Alkarazom prošle nedelje je iznosio 880 bodova, a na danas objavljenoj ATP listi je smanjena za 300 bodova.

Naime, Špancu je oduzeto 300 bodova osvojenih u istom periodu prošle godine, kad Nole nije igrao, pa osvajač Vimbldona trenutno ima 9.375 bodova, a najtrofejniji teniser sveta 8.795.

Međutim, Novak i njegovi navijači ne mogu previše da slave ove dobre vesti, budući da je srpski teniser zbog iscrpljenosti i umora odlučio da odustane od Mastersa u Torontu koji je osvajao četiri puta u karijeri, a koji startuje 7. avgusta.

"Igranje u Kanadi za mene je uvek predstavljalo uživanje, ali u razgovoru sa timom sam došao do zaključka da je najbolje da propustim ovaj turnir. Žao mi je zbog toga, pre svega zboh navijač i nadam se da ću u budućnosti moći ponovo da zaigram pred njima", saopštio je Đoković.

Poredak preostalih osam tenisera u Top 10 ostao je isti kao i prošle nedelje, a to znači da je treći Danil Medvedev, a zatim slede, Kasper, Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljoiv, Janik Siner, Tejlro Fric, Fransis Tijafo.

Od srpskih tenisera među najboljih 100 na svetu još se nalaze Miomir Kecmanović na 40. poziciji, Laslo Đere je 57, a Dušan Lajović 60. igrač na ATP listi.

Komentari (0)

Sport