Tenis

Laslo Đere u finalu Hamburga želi treću ATP titulu u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2023

-

09:09

Laslo Đere u finalu Hamburga želi treću ATP titulu u karijeri
Laslo Đere u finalu Hamburga želi treću ATP titulu u karijeri - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere nije "viđen" u finalu turnira serije 500 u Hamburgu, pre početka takmičenja u nemačkom gradu, ali ga je srpski teniser i te kako zaslužio blistavim nastupima. I ne samo to, toliko je bio siguran i stabilan, čak i u duelima sa protivnicima bolje rangiranim od njega na ATP listi, da s puno optimizma čeka današnji duel sa Aleksandrom Zverevim (15.00).

I Nemac (19) je iznad momka iz Sente (57) u singl poretku, ali Đere ne haje za to. Kao ni za činjenicu da ga je pomenuti kolega dobio u oba dosadašnja duela, 2021. godine u Akapulku (po setovima 6:4, 6:3) i na Rolan Garosu iste sezone (6:2, 7:5, 6:2). 

"Uslovi u Hamburgu mi odgovaraju. Mogu da igram agresivno, loptice odskaču visoko kada odigram topspin. Imao sam dobru nedelju, zabeležio četiri pobede i sa puno samopouzdanja ulazim u finale", rekao je Đere uoči susreta sa olimpijskim šampionom iz Tokija. 

Neka mu bude streća sreća i neka mu pođe za rukom ono što je uradio u Rio de Žaneiru i na Sardiniji, kada je pre nekoliko godina uzeo jedina dva seniorska pobednička trofeja u karijeri. I to na šljaci, podlozi na kojoj se igra i u Hamburgu. 

Komentari (0)

Sport