Tenis

Miomir Kecmanović bez trećeg kola Mastersa u Torontu

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2023

-

21:02

Miomir Kecmanović bez trećeg kola Mastersa u Torontu
Miomir Kecmanović - Copyright AP Photo/Paul White

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović nije uspeo da se probije u treće kolo Mastersa u Torontu, pošto je posle prvog dobijenog seta upao u "mašinu" iskusnijeg i bolje rangiranog Huberta Hurkača - 1:2 (7:5, 3:6, 0:6). 

Sve do pred sam kraj, prvi set bio je prava rezultatska klackalica, jer su rivali neizmenično osvajali genome na svoj servis. Jedine prilike za brejk viđene su u drugom i trećem, kada su najpre Slovak a onda i Srbin imali priliku da naprave "prevrat". I tako sve do 11. po redu, u kom je 44. reket sveta iz Beograda konačno slomio otpor 17. na ATP listi, pa ga odmah potvrdio i stavio tačku na deo susreta dug 56 minuta. 

Drugi je manje trajao (36) iako su se Srbin i Poljak stalno jurili i sustizali, a ključni trenutak desio se u osmom gemu, pošto je Hurkač našao načina da brejkne mlađeg rivala, iskoristivši prvu takvu loptu. To je toliko loše uticalo na Kecmanovića, da je izgubio fokus i zaređao sa greškama, dok je Hurkač podizao nivo igre.

Brejkom u startnom i trećem gemu zadnjeg seta na vreme je trasirao put kao pobedi u prvom međusobnom duelu sa 23-godišnjim Dejvis kup reprezentativcem naše zemlje, posle čega je sve bilo lakše za četiri leta starijeg osvajača šest ATP turnira. Treći brejk, za 5:0, samo je bio potvrda Kecmanovićeve nemoći u trećem setu, u kom je "oružje" polođio već posle 23 minuta. 

Komentari (0)

Sport