Tenis

Lajović u dva seta šokirao pobednika Toronta: Siner ispao, Dušan prošao u treće kolo Sinsinatija

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2023

-

21:00

Lajović u dva seta šokirao pobednika Toronta: Siner ispao, Dušan prošao u treće kolo Sinsinatija
Dušan Lajović - Copyright AP Photo/Jim Rassol

veličina teksta

Aa Aa

Kada namesti ruku i glavu, Dušan Lajović stvara čuda, kao što je večerašnja pobeda u dva seta nad apsolutnim favoritom Janikom Suinerom - 6:4, 7:6 i plasman u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju, kog se dokopao kroz kvalifikacije. Posle nešto više od dva sata "reketanja" u američkom gradu. 

Sve do sedmog gema, Srbin i Italijan su s prilično rutine "branili" gemove na svoj servis, pa je bilo pitanje ko će prekinuti rezultatsku klackalicu. I da li će to biti do kraja "regularnog" dela susreta ili u doigravanju.

Lajović nije hteo da čeka taj-brejk, već je dodatnu neizvesnost izbegao konstantnim vođstvom u prelomnoj fazi prvog seta i brejkom napravljenim bez ozbiljnog otpora favorita sa Apenina. Kao da je on 6. reket sveta i osvajač nedavnog Mastersa u Torontu, a ne 66. na ATP listi. 

Odmah je potvrdio preokret, pa pustio rivala da smanji zaostatak, a onda mirno finiširao i dao sebi pobednički impuls za drugi set. Dugo i jednako tvrd kao prethodni, jer Beograšanin nije dao na sebe, kao da u poslednjih mesec i kusur dana nije eliminisan u prvom kolu Vimbldona, Gštada i Kicbila.

Istina, u drugom gemu proživeo je pravu dramu, pošto je učesnik osmine finala nedavnog turnira u Hamburgu morao da spašava tri brejk lopte 12 godina mlađeg pobednika osam ATP turnira. Koliko je borba bila rovovska govori podatak da je prvi set trajao 43 minuta, a u drugom je toliko vremena potrošeno na osam gemova (4:4).

U devetom se lavovski trudio da brejkne protivnika, ali i pored upotrebe čitavog arsenala udaraca, mnogobrojnih obostranih izjednačenja i dve lopte za 5:4 nije uspeo da baci mlađanog Sinera u nokdaun. Zato je svoj gem sa samo jednim izgubljenim poenom, u poteri za Janikom.

Ni u sledeća dva nije bilo ispuštanja prednosti na servis onoga koji ga je izvodio, pa je pobednik morao biti rešen taj-brejkom. Italijan je vodio sa 2:0, ali ga je Lajović "okrenuo" (3:2, 4:3) i (sa)čuvao distancu. Za zaslužen trijumf iz reda senzacionalnih. I duel sa Amerikancem Tejlorom Fricem

Komentari (0)

Sport