Tenis

Novak Đoković: Karlose svaka čast, bilo bi lepo da igramo i u Njujorku

Komentari

Autor: Euronews

21/08/2023

-

03:05

Novak Đoković: Karlose svaka čast, bilo bi lepo da igramo i u Njujorku
Novak Đoković - Copyright Twitter/ATP

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, je u fantastičnom finalu savladao Karlosa Alkaraza sa 2:1 i tako došao do svoje treće titule pomenutog turnira.

Bila je ovo ukupno 95. titula u karijeri za Novaka, a 39. osvojeni masters. Takođe, ovim trijumfom se popeo na treće mesto liste tenisera sa najvećim brojem dobijenih mečeva u istoriji i sada su ispred njega samo Rajan Konors i Rodžer Federer.

Skoro četiri sati trajao je ovaj zaista spektakularan duel, nakon čega su akteri ipak smogli snage da se obrate svim prisutnima, čestitaju jedan drugog, pozdrave svoje najbliže i zahvale se publici:

"Toliko toga bih mogao da kažem, ali imam tako malo energije. Moram da uzvratim respekt Karlosu i njegovom timu. Divan si čovek i veliki šampion. Čestitam na ,do sada, izuzetnoj karijeri, mnogi nisu za života došli do tog nivoa, a ti si već toliko toga uradio. Svaka čast, čestittke tebi i tvom timu. Čoveče, stvarno se nikada ne predaješ, volim to kod tebe. Ponekad bih voleo da malo lošije odigraš neki poen. Špaanc nikad ne umire, osetio sam to", našalio se Đoković, a zatim je odao zahvalnost svom timu i porodici:

"Hvala mom timu što je ponovo bio uz mene, zajedno prolazimo kroz uspone i padove. Ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. U teškim trenucima ste tu, a bili ste i danas. Bio je ovo jedan od najtežih i najuzbudljivih mečeva koje sam ikada igrao. Izgledalo je kao gren slem finale, čak i više od toga. Svaki meč sa Karlosom je lud, nadam se da ćemo igrati i u Njujorku za par nedelja, bilo bi lepo... Za publiku, za mene - baš i ne znam"

Karlos se tokom svog govora zahvalio bratu na tome što ga je danas podržavao sa tribina, a Novak je iskoristio priliku da svom bratu čestita rođendan:

"Mom bratu je rođendan, nije tu, ali ga volim. Nedostaje mi cela porodica, ponekad uzimamo zdravo za gotovo sva ova putovanja. Ima i težih stvari u životu, ali treba pokazati zahvalnost za bezuslovnu podršku", rekao je Novak, te se za kraj obratio publici:

"Vi ste neverovatni. I danas i tokom čitave nedelje, vi ste jedan od najvećih razloga zašto i dalje igram. Mislim ja... Karlos je tek počeo. Ovakvi mečevi su razlog zašto ostajem i teram sebe da dajem maksimum. Volim vas i vidimo se uskoro", podvukao je Đoković.

Komentari (0)

Sport