Tenis

Angelina Topić ušla u finale skoka uvis na Svetskom prvenstvu za seniore

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2023

-

12:23

Angelina Topić ušla u finale skoka uvis na Svetskom prvenstvu za seniore
Angelina Topić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

Osvajačica bronzane medalje u skoku uvis na poslednjem seniorskom šampionatu Evrope, Angelina Topić, boriće se za odličja i na aktuelnom Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je uspešno prebrodila današnje kvalifikacije. 

Norma je bila 1 metar i 94 centimetra, Srpkinja je nije ispunila ali je prošla dalje, jer rivalke nisu prebacile ni 1,92 cm, koju je ona "prešišala" iz trećeg pokušaja. Prva dva su joj bila neuspešna, ali je poslednjim još jednom potvrdila ekstreman talenat, ovekovečen brojnim mestima na pobednikim postoljima u mlađim kategorijama. 

Prethodno je iz prve preskočila 1,80, a lestvicu nije obarala ni na 1,85 i 1,89. Još da tu formu i koncentraciju zadrži i u nedeljnom finalu, od 20.00, pa Srbija može da se nada još jednoj medalji, posle titule Ivane Vulete u skoku udalj. 

Odim naše 18-godišnjakinje dalje su prošle još Jaroslava Mahučik, Eleanor Paterson, Lamara Distin, Morgan Lejk, Elena Kuličenko, Vašti Kaningem, Nikola Olisadžers, Irina Gerašenko, Lija Apostolovski, Nedežda Dubovitskaja, Kristina Honsel, Solen Žikel, Naval Meniker i Ela Junila.

Komentari (0)

Sport