Tenis

Đoković posle pobede: Idealan start, nadam se da ću održati ovaj nivo

Komentari

Autor: euronews

29/08/2023

-

09:17

Đoković posle pobede: Idealan start, nadam se da ću održati ovaj nivo
Đoković posle pobede: Idealan start, nadam se da ću održati ovaj nivo - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, govorio je za medije o pobedi nad Aleksandrom Milerom u prvom kolu US Opena.

Srpski as slavio je sa maksimalnih 3:0 u susretu koji je trajao nešto više od sat i po vremena.

"Znao sam da će biti kasno veče za mene, da će kasno krenuti meč, ali sam bio uzbuđen da se nađem ovde. Bio sam uzbuđen godinama da se nađem na najvećem stadionu noćnu sesiju. Ceremonija je trajala duže nego što sam hteo, ali je bilo veliko uživanje da izađem na teren. Moje izdanje je pokazalo kako sam se osećao, gotovo savršen prvi set, imao sam odgovor na svaki njegov potez. Ukupno sam veoma zadovoljan kako sam igrao, nadam se da mogu da zadržim taj nivo. Početak je turnira, ali mi se sviđa kako to izgleda", rekao je Đoković i dodao:

"Najglasnija i najvlažnija atmosfera od sva četiri grend slema. Od kada je napravljen krov ima manje cirkulacije vazduha, svi igrači su veoma mokri, znoje se mnogo na terenu, gledam i ostale. Ovaj turnir je video toliko istorije i toliko borbi, svi znaju da su noćne sesije na „Artur Eš“ najglasnije, najenergičnije, to je eho zbog krova i sve zajedno. Njujorčani vole svoj tenis, ostaju veoma kasno jer im je uzbudljivo i ja to volim. Svaki grend slem ima svoj šarm, Vimbldon je potpuna suprotnost, ovde je sve zabava, dobra energija, ako možete da se hranite time biće vam veoma zabavno".

Imao je drugi reket sveza i poruku za košarkaše Srbije koji se trenutno nalaze u Manili na Svetskom prvenstvu.

"Naravno da pratim, obožavam košarku. Imam lep odnos sa kapitenom Bogdanom Bogdanovićem. Nisam stigao da ih gledam jer je vremenska razlika baš velika. Pratim sve što se događa, želim im da odre dobru energiju i timsku atmosferu i da što manje obraćaju pažnje na komentare i distrakcije", kaže Novak.

Komentari (0)

Sport