Tenis

Srpski spektakl na US Openu: Novak Đoković posle pet setova i velikog preokreta pobedio Lasla Đerea

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2023

-

07:55 >> 07:58

Srpski spektakl na US Openu: Novak Đoković posle pet setova i velikog preokreta pobedio Lasla Đerea
Srpski spektakl na US Openu: Novak Đoković posle pet setova i velikog preokreta pobedio Lasla Đerea - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo US Opena posle spektakularne pobede nad Laslom Đereom. Srpki derbi u Njujorku opravdao je sva očekivanja, a posle gotovo četiri časa borbe pobedu je ostvario najbolji srpski teniser i to nakon velikog preokreta 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3).

Bilo je to prvi put posle 12 godina i legendarnog meča sa Rodžerom Federerom, da je Novak u Njujorku našao put do pobede kada je bio na ivici ambisa i dva seta u zaostatku, dok je plasman u četvrto kolo ovog turnira ostvario po 15. put u karijeri.

Ipak, velike zasluge za ovaj fenomenalan meč idu i Laslu Đereu. Kao i na Serbia openu, momak iz Sente bio je na granici pobede. Na krilima dva brejka, poveo je 2:0 u setovima i taman kada se očekivalo iznenađenje u Njujorku, Đoković je ubacio u višu brzinu. Pokazao zašto ga mnogi zovi najboljim teniserom svih vremena i za nešto više od dva sata stigao do velikog preokreta.

 

 

Novaka u osmini finala očekuje duel protiv Borne Goje, koji je prethodno u tri seta, bez većih problema savladao Jiržija Veselog 6:4, 6:3, 6:2.

Biće to njihov prvi međusobni duel u karijeri. Momak iz Splita je 105 teniser sveta. Servis mu je najjače oružje, dobro se snalazi iza osnovne linije, a tokom ove godine ostvario je 38 pobeda i 21 poraz. Poređenja radi Novak je na učinku 40-5.

Komentari (0)

Sport