Tenis

Karlos Alkaraza u polufinalu US Opena, od projektovanog duela sa Đokovićem deli ga još samo Medvedev

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2023

-

08:48

Karlos Alkaraza u polufinalu US Opena, od projektovanog duela sa Đokovićem deli ga još samo Medvedev
Karlos Alkaraza u polufinalu US Opena, od projektovanog duela sa Đokovićem deli ga još samo Medvedev - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Vodeći reket sveta, prvi nosilac Grend slema u Njujorku i branilac titule šampiona Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, Karlos Alkaraz poslednji je polufinalista US Opena, pošto je savladao Aleksandra Zvereva u tri seta - 6:3, 6:2, 6:4.

Bio je to šesti duel Španca i Nemca, trajao je 150 minuta, a ovo je Alkarazu bila prva pobeda na betonskoj podlozi u njihovim duelima, taman da izjednači rezultat u međusobnom skoru - 3:3. 

Zverev je u ovaj ušao vidno umoran od dugog susreta sa Janikom Sinerom, pod pritiskom problema sa preponama, ali je i takav imao prilika za brejkove, međutim, Alkaraz se svaki put izvlačio iz nezgodnih situacija i pojačavao "gas" kada je to bilo potrebno. Za manje, više lak trijumf više na zadnjem sezonskom turniru serije 2.000. 

Sledeći rival je Rus Danil Medvedev, koji je prethodno savladao zemljaka Andreja Rubljova - 3:0, a sada će probati da se revanšira momku iz Mursije za laganu "egzekuciju" u polufinalu poslednjeg Vimbldona. 

"Poslednji meč protiv Danila sam odigrao savršeno. Uradio sam prilično dobre stvari, tako da mislim da moja igra prilično odgovara takvom tipu protivnika kao što je Danil. Probaću da uradim iste stvari koje sam radio u Indijan Velsu, Vimbldonu, nadam se da ću pobediti i igrati na istom nivou kao u tim mečevima", rekao je Alkaraz. 

Ceo teniski svet očekuje da se Karlos reši Moskovljanina, a Novak Đoković bude na visini zadatka protiv Amerikanca Bena Šeltona, pa da ljubitelji "belog sporta" opet uživaju u njihovom nadmudrivanju, kao pre par meseci u Londonu. 

"Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala (smeh). Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu", kazao je pobednik US Opena 2022, koji za sebe tvrdi da je je u međuvremenu postao mnogo zreliji. 

Komentari (0)

Sport