Tenis

Srbija u četvrtfinalu Dejvis Kupa: Đoković bez problema protiv Davidovič Fokine za pobedu "orlova" protiv Španije

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2023

-

19:09

Srbija u četvrtfinalu Dejvis Kupa: Đoković bez problema protiv Davidovič Fokine za pobedu "orlova" protiv Španije
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Teniseri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Dejvis Kupa, budući da su pobedili Španiju 2:0. Prvo je Laslo Đere savladao Alberta Ramosa Vinjolasa, a onda je najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nadigrao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:3, 6:4 u korist srpskog asa za sat i 47 minuta igre, a ovo je bio 20. uzastopni  trijumf Đokovića u Dejvis Kupu.

Iako mu je raposred od osvajanja US Opena veoma zgusnut, Đoković je pronašao snagu i uspeo da donese važan bod za Srbiju.

Đoković je prvi set prelomio u osmom gemu koji je trajao preko 10 minuta, a pored raspoloženog rivala, prepreka za šampiona Australijan Opena, Rolan Garosa i US Opena bila je i neobično visoka temperatura, iako se igralo u dvorani.

Drugi set doneo je još više uzbuđena. Agresivni Fokina uspeo je da napravi brejk, ali je srpski as tu prednost brzo anulirao, a potom i oduzeo servis rivalu i mirno priveo susret kraju.

Sada je jasno da dalje idu Srbija i Češka, koje će sutra odmeriti snage za prvo mesto, a završni turnir Dejvis Kupa na programu je u novembru, odmah nakon završnog ATP Mastersa u Torinu.

Komentari (0)

Sport