Tenis

Đoković nakon poraza Srbije od Češke: Najmanje igram dubl od svih u timu

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2023

-

11:08

Đoković nakon poraza Srbije od Češke: Najmanje igram dubl od svih u timu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, govorio je za medije posle poraza Srbije od Češke 0:3 u poslednjem meču grupne faze Dejvis Kupa.

Fajnal-ejt je već bio obezbeđen, te se Đoković oprobao u dublu zajedno sa Nikolom Ćaćićem, a istakao je da pre završnog turnira odigra neki turnir i u dubl konkurenciji.

"Pokušaću da odigram, možda Pariz. Mislim da je to neophodno. Najmanje veorovatno od svih igram dubl poslednjih godina", rekao je Novak.

Govorio je o navijačima Češke, koji su se svakom poenuradoviali kao postignutom golu na fudbalskoj utakmici.

"Ne mislim da su se češki navijači nešto posebno nekorektno ponašali. To je Dejvis kup i ovo takmičenje uključuje trubače, bubnjeve, bučnije je mnogo nego na drugim turnirima. Ja sam bio pomalo iznenađen. Španska pubilika je verovatno bila zasićena tom bukom nakon svakog poena. Ja nisam obraćao pažnju, jer sam navikao. U Dejvis kupu je to sasvim normalna pojava. Nisam video ništa nekorektno".

Za kraj, dotakao se izborne skupštine u ITF-u.

"Mislim da sam rekao sve što sam imao. Ne bih više da pričam na tu temu. Danas mi je prišao Felisijano Lopes i u ime Dejvis kupa pitao za mišljenje o formatu. Takvi razgovori ne treba da se vode preko medija već iza kulisa, privatno treba da budu kontaktirani svi igrači. Da iskažemo mišljenje i uputimo ljude iz ITF da znaju koji je konsenzus. Potrebno je direktno sa igračima pričati. Koliko sam čuo, verovatno je da će isti format ostati. Koji god format bio u budućnosti, treba vratiti da se igra kod kuće. Mi četiri, pet godina nismo igrali kod kuće. To je veliki problem za nas, savez, prosto razvoj srpskog tenisa i njegov razvoj. Nemamo više profesionalnih turnira, da mogu da se vide naši najbolji igrači da igraju pred domaćom publikom. Svi ostali sportovi imaju tu šansu".

Komentari (0)

Sport