Tenis

Novak Đoković preskače Masters u Šangaju i turnir u Pekingu: Zaslužen odmor posle US Opena i nastupa za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2023

-

17:22

Novak Đoković preskače Masters u Šangaju i turnir u Pekingu: Zaslužen odmor posle US Opena i nastupa za Srbiju
Novak Đoković preskače Masters u Šangaju i turnir u Pekingu: Zaslužen odmor posle US Opena i nastupa za Srbiju - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Posle osvajanja 24. Grend slema u karijeri, Novak Đoković je požurio u Beograd na spektakularan beogradski doček srpskih osvajača medalja na velikim takmičenjima poslednjih dana i nedelja i jedan porodičan događaj, a onda produžio u Valensiju, da pomogne Srbiji da se plasira na finalni turnir Dejvis kupa, da bi sada odlučio da povuče ručnu.

Tridesetšestogodišnji pobednik US Opena 2024 želi da sačuva svoje telo i da sebi vremena da se potpuno oporavi od svih takmičarskih napora, ali i uživa u slobodnom vremenu, pa potpuno logično zvuči njegova odluka da ove sezone preskoči Masters u Šangaju i bodovno duplo manje vredan turnir u Pekingu. 

"Godinama sam jednu od najboljih podrški na celom svetu imao u Kini. Šangaj je uvek bio jedan od mojih omiljenih turnira u sezoni. Nedostajaće mi moji navijači u Kini. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Kinu i da ću ponovo igrati pred svima vama", poručio je Đoković preko društvenih mreža i na taj način objavio da neće igrati na Dalekom istoku.

Pomenuti turniri igraju se krajem ovog i u prvoj polovini sledećeg meseca, ovog puta bez najevećeg tenisera sveta svih vremena i novog (starog) lidera ATP liste, već neko vreme fokusiranog na najvažnije turnire i privatan život, uz veliku želju da do kraja karijere uzme zlato za Olimpijskim igrama. 

Komentari (0)

Sport