Aktuelno

Izboden student u Studentskom gradu, osumnjičeni zadržan u policiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2023

-

08:30

Izboden student u Studentskom gradu, osumnjičeni zadržan u policiji
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Policija je uhapsila D. G. T. O. (1998), državljanina Republike Gvineje Bisao, zbog postojanja osnova sumnje da je noćas nožem izbo državljanina Kraljevine Esvatini u Studentskom gradu u Beogradu.

"Sumnja se da je on noćas oko 2.25 časova u jednom studentskom domu nožem ubo dvadesettrogodišnjeg državljanina Kraljevine Esvatini koji je s lakšim povredama zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Zemun", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je strani državljanin, student koji je izboden nožem u sukobu u Studentskom gradu u Novom Beogradu, trenutno je van životne opasnosti.

Ministarka je podsetila da je došlo do sukoba dva strana državljana i da je jedan ranjen, ali i da je najbitnije da je on sada dobro i da je van životne opasnosti. 

Treće osnovno javno tužilaštvo odredilo je osumnjičenom zadržavanje.

"Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje osumnjičenom državljaninu Esvatinija G.T.O. (1988.) zbog postojanja osnova sumnje da je u Studentskom gradu, u ulici Tošin bunar izvršio krivično delo Laka telesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ, na taj način što je naneo povredu oštećenom, ubadajući ga nožem u predelu donjeg stomaka i bicepsa", navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 27.09.2023.godine.

 

Komentari (0)

Srbija