Aktuelno

Niška policija uhapsila osumnjičenu za prevare i prisvajanja 6,3 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2023

-

17:18

Niška policija uhapsila osumnjičenu za prevare i prisvajanja 6,3 miliona dinara
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I.J. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako iz policije navode, ona se sumnjiči da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije "Reckoning MIV" za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe.

Na ovaj način, kažu iz MUP-a, kako se sumnja, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 6.307.197 dinara. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija