Aktuelno

TOK: Uhapšena grupa osumnjičena za proizvodnju i prodaju amfetamina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2023

-

12:17

TOK: Uhapšena grupa osumnjičena za proizvodnju i prodaju amfetamina
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Javnog tužilaštvu za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOК danas je uhapšeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su : Z.S., M.T., M.T., A.S., R.S., S.M., M.L., LJ.S., M.B. i M.S, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. К. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas  sumnjiči se da je nabavljala amfetaminsko ulje iz Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Republike Srbije, saopštava Tužilaštvo. Takođe, njima se na teret stavlja da su je nabavljali opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Holandiji.

Organizator Z.S. i pripadnik A.S. su uhapšeni jutros na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma opojne droge amfetamin, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, pronađena opojna droga amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, navodi se u saopštenju,

Pretresanje prostorija je u toku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Komentari (0)

Srbija