Aktuelno

Radoičić saslušan u policiji u svojstvu građanina - sam se odazvao pozivu državnih organa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2023

-

15:24

Radoičić saslušan u policiji u svojstvu građanina - sam se odazvao pozivu državnih organa
Tanjug/Srpska lista - Copyright Tanjug/Srpska lista

veličina teksta

Aa Aa

MInistarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da se Milan Radoičić odazvao pozivu državnih organa Srbije i da je danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, bio u policiji kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine.

"O navedenom će u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti", navedeno je u saopštenju.

Inače, Radoičić je juče, preko svog advokata, saopštio da je bio u selu Banjska 24. septembra kada je došlo do sukoba sa kosovskom policijom. 

On je rekao da je sever Kosova došao da ohrabri srpski narod sa tog područja u "pružanju otpora teroru Kurtijevog režima", kao i da je sam lično obavio sve logističke pripreme za "odbranu srpskog naroda od okupatora". 

Naveo je da o tome nije obavestio nikoga u Beogradu, ni lokalnu vlast sa severa Kosova i da od njih nije imao nikakvu pomoć.

"Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj sa obe strane u kojem su poginula naša trojica drugova - heroja, koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije", naveo je Radoičić u pisanoj izjavi koju je pročitao njegov advokat. 

 

Komentari (0)

Srbija