Aktuelno

Odloženo suđenje policajcu Isakovu i još dvojici policajaca, koji su optuženi za više krivičnih dela

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2023

-

10:37

Odloženo suđenje policajcu Isakovu i još dvojici policajaca, koji su optuženi za više krivičnih dela
Euronews/Ana Mihaljčić - Copyright Euronews/Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Danas je u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje policajcima Milanu Isakovu, Milošu Kneževiću i Milošu Vešoviću, koji se sumnjiče da su zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije i pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu. 

Suđenje je odloženo za 1. novembar, jer se Vešović nije pojavio na ročištu zbog zdravstvenih razloga kako je saopštio njegov advokat. Optužni predlog protiv inspektora, podignut je istog dana nakon što je Isakov svedočio u slučaju Jovanjica, a on je ujedno učestvovao u akciji hapšenja Predraga Koluvije, vlasnika imanja, na kojem je prema optužnici pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Podsetimo, trojica policajaca se sumnjiče da su u septrembru prošle godine koristili svoje službeno vozilo kako bi se našli sa dvojicom mladića i kako bi naplatili dug policajca Milana Isakova za iznajmljivanje nargila dvojici mladića.

Tom prilikom nargile su bile oštećene, pa je Isakov tražio da mu se za to da novac. Dvojica mladića su to odbila. Tada je došlo do sukoba između mladića i policaca. Oni su tom prilikom pokazali svoje policijske legitimacije, vezali mladiće lisicama i tada su ih tukli i mučili. Navodno su im pretili da ukoliko dođe do prijave, da će im podmetnuti drogu u vozilo. 

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Komentari (0)

Srbija