Aktuelno

Vlasnica kozmetičkog salona osuđena zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

14:26

Vlasnica kozmetičkog salona osuđena zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva
Vlasnica kozmetičkog salona osuđena zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu osuđujuću presudu protiv A.P. zbog izvršenja krivičnog dela nadrilekarstva i nadriapotekarstva, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva. Ta presuda doneta je 2. oktobra 2023. godine.

To tužilaštvo je 29. avgusta 2022. godine podnelo optužni predlog sudu protiv A.P. zbog sumnje da je u martu 2021. godine u kozmetičkom salonu, čiji je vlasnik, izvršila krivično delo nadrilekarstva i nadriapotekarstva pružajći usluge anti-age medicine bez odgovarajuće stručne spreme.

Kozmetički salon nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova, a vlasnica je, nemajući navedene dozvole, nastavila da reklamira svoje usluge putem društvenih mreža.

Kako se navodi u saopštenju, klijentkinja A. A. je na svoj zakazani termin došla u martu 2021. i tom prilikom  A.P. je počela da je bode iglom sa špricem, u predelu usana, ubrizgavajući joj hijaluron.

Klijentkinja se pobunila, jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle, a nakon završenog tretmana odbila je da plati, jer je bila nezadovoljna intervencijom i načinom izvođenja intervencije. Nakon intervencije klijentkinji A. A. se pojavilo ispupčenje iznad gornje usne, koje je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici.

Presudom je A. P. osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci i istovremeno je utvrđeno da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko A. P. u roku od dve godine, od dana pravnosnažnosti presude, ne izvrši novo krivično delo. Takođe, navedenom presudom  A. P.  snosi sve troškove postupka.

"Tužilaštvo apeluje na sve građane koji žele da vrše bilo kakve estetske intervencije, da se dobro raspitaju i uvere da li su saloni ili klinike nadležni i da li imaju odluku i odobrenje nadležnih organa za vršenje ovakvih intervencija, kako bi sprečili štetne posledice i sačuvali svoje zdravlje", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija