Aktuelno

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2023

-

10:47

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva
Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva - Copyright MUP Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv U. B., kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.

Pored U.B. na optužnici se nalaze i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U.B. se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ujak i brat od ujaka su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

S obzirom da U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.

Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za ostala dva lica predložena kazna zatvora od po šest godina. 

Komentari (0)

Srbija