Aktuelno

Bačena eksplozivna naprava na porodičnu kuću člana Srpske liste u Ranilugu, Aksić: "Svi smo uznemireni"

Komentari

Autor: Kosovo online

19/10/2023

-

14:15

Bačena eksplozivna naprava na porodičnu kuću člana Srpske liste u Ranilugu, Aksić: "Svi smo uznemireni"
Bačena eksplozivna naprava na porodičnu kuću člana Srpske liste u Ranilugu, Aksić: "Svi smo uznemireni" - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Noćas, nešto nakon ponoći bačena je eksplozivna naprava na porodičnu kuću člana Srpske liste i direktora Gimnazije u Kosovskoj Kamenici Milana Ristića, potvrdila je za Kosovo onlajn predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić.

Po rečima Aksić članovi porodice Ristić nisu povređeni, ali je pričinjena materijalna šteta.

"Geleri su uništili automobil, deo kuće. U roku od dva meseca ovo je šesta bomba koja je bačena u opštini Kosovska Kamenica, u selu Ranilug", rekla je Aksić.

Aksić ocenjuje da je jasan cilj ovakvih akcija da se Srbi proteraju sa vekovnih ognjišta.

"Svi smo uznemireni, pod strahom smo i samo čekamo ko je sledeći. Kompletno ova situacija se nekako prenosi, zastrašivanje srpskog naroda, iseljavanje, najverovatnije zato što smo odlučili da ostanemo i opstanemo ovde, da budemo istrajni, zato što smo ovde rođeni, ovde su grobovi naših pradedova, ali eto, očigledno da globalna politika, i politika Kurtija, žele da nas otera sa vekovnih ognjišta", rekla je Aksić.

Ističe da je Ristić odmah obavestio policiju koja je sačnila izveštaj.

"Kao i prethodnih pet puta čekamo, ali očigledno da policija ne želi da reši slučajeve, pošto nije prvi slučaj", podseća Aksić.

Komentari (0)

Srbija