Aktuelno

Uhapšena predsednica suda u Nišu: Za puštanje osuđenika na uslovnu slobodu dobila vaučer za hotel na Zlatiboru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2023

-

15:43

Uhapšena predsednica suda u Nišu: Za puštanje osuđenika na uslovnu slobodu dobila vaučer za hotel na Zlatiboru
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA i SBPOK danas je uhapšena D. Ž, predsednica Višeg suda u Nišu zbog sumnje da je potpisala rešenje za uslovni otpust i za to dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru. Ona je osumnjičena za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Sumnja se da je ona u periodu od februara do avgusta iskoristila svoj službeni položaj predsednika, tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M, kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M.

Za tu službenu radnju ona je kako se sumnja primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila taj vaučer od sedam dana sa porodicom. 

Postoje osnovi sumnje, da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R.M, B.M, dok je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice. 

Naime, osumnjičena je iskoristila svoj službeni položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija tog suda presignirala i zadužila da postupa na drugog sudiju istog dana i na trećeg sudiju koji godišnjim rasporedom poslova nije bio raspoređen da postupa u tim predmetima, a sve u cilju ubrzavanja postupanja i donošenja pozitivne odluke o puštanju na uslovni otpust. 

Osumnjičena D.Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R.M. postupila i usvojila molbu. 

Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta  D.Ž. odnosno odobrio njeno lišenje slobode. Osumnjičena će u roku od 48 sati biti saslušana u tužilaštvu.  

Komentari (0)

Srbija