Aktuelno

U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje inspektoru Isakovu i još dvojici policajaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2023

-

10:03

U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje inspektoru Isakovu i još dvojici policajaca
U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje inspektoru Isakovu i još dvojici policajaca - Copyright Euronews/Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Danas je u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje policajcima Milanu Isakovu, Milošu Kneževiću i Milošu Vešoviću, koji se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije i pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu. 

Suđenje je odloženo za 22. decembar, jer se na današnjem ročištu nije pojavio Miloš Vešović zbog, kako kaže negov advokat, zdravstvenih problema. Prethodno, on se nije pojavio na suđenju koje je bilo zakazani 4. oktobra i tada je odloženo za 1. novembar. Advokat kaže da je njegov klijent tada imao koronu, a da je danas bio sprečen da se pojavi zbog stomačnog virusa. 

Optužni predlog protiv inspektora, podignut je istog dana nakon što je Isakov svedočio u slučaju Jovanjica, a on je ujedno učestvovao u akciji hapšenja Predraga Koluvije, vlasnika imanja, na kojem je prema optužnici pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Podsetimo, trojica policajaca se sumnjiče da su u septrembru prošle godine koristili svoje službeno vozilo kako bi se našli sa dvojicom mladića i kako bi naplatili dug policajca Milana Isakova za iznajmljivanje nargila dvojici mladića.

Tom prilikom nargile su bile oštećene, pa je Isakov tražio da mu se za to da novac. Dvojica mladića su to odbila. Tada je došlo do sukoba između mladića i policajaca. Oni su tom prilikom pokazali svoje policijske legitimacije, vezali mladiće lisicama i tada su ih tukli i mučili. Navodno su im pretili da ukoliko dođe do prijave, da će im podmetnuti drogu u vozilo. 

Komentari (0)

Srbija