Aktuelno

Dve osobe uhapšene zbog sumnje da su utajile porez u iznosu od 21,6 miliona RSD

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

14:10

Dve osobe uhapšene zbog sumnje da su utajile porez u iznosu od 21,6 miliona RSD
Poreska uprava - Copyright Euronews/Zlatica Radović

veličina teksta

Aa Aa

Zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od 21,6 miliona dinara, uhapšene su dve osobe, navodi se u saopštenju Poreske uprave. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, u hapšenju su učestvovali inspektori Sektora poreske policije u saradnji sa policijskim službenicima UKP - Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Oni se sumnjiče za krivična dela poreska utaja i pranje novca, navodi se u saopštenju Poreske uprave. Jedan od uhapšenih, kao faktički vlasnik i drugi, kao formalni vlasnik i odgovorno lice privrednog društva iz Sremske Mitrovice, su tokom 2021. i 2022. godine na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene drvene palete, izvršili prenos novca na tekuće račune nekoliko privrednih društava, koja su primljeni novac dalje transferisala na tekuće račune fizičkih lica.

Ta fizička lica su vršila podizanje gotovine sa tekućih računa i vraćala je uhapšenima, koji su novac dalje koristili za sopstvene potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti, te na taj način izbegli obračun i uplatu javnih prihoda u iznosu od 21,6 miliona dinara i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 46,7 miliona dinara. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno Više javno tužilašvo.

Komentari (0)

Srbija