Aktuelno

Za prebijanje ispred "Tilta" Tadić osuđen na tri godine zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

16:18

Za prebijanje ispred "Tilta" Tadić osuđen na tri godine zatvora
Za prebijanje ispred "Tilta" Tadić osuđen na tri godine zatvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas Milovana Tadića na kaznu zatvora od tri godine jer je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu.

Optužnicom tužilaštva Tadić se teretio za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, dok je osuđen samo za teške telesne povrede. Ovo je druga prvostepena presuda, na koju i tužilaštvo i odbrana ima pravo žalbe.

Postupajući tužilac je u završnim rečima na prethodnom suđenju rekao da ostaje pri završnim rečima iz 2021. godine i predložio da se Tadić osudi za krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom. Sa druge strane, Tadićev  branilac Nikola Ristović tražio je oslobađajuću presudu jer kako je tvrdio nije dokazan umišljaj da je Tadić hteo da Vukiću nanese povrede već je, kako tvrdi, postupao u nužnoj odbrani.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici. On je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru. 

Optužen je zbog preprodaje droge, udruživanja i otmice, a ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pre tragičnog događaja ispred "Tilta" Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali  je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje. 

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti. Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Komentari (0)

Srbija