Aktuelno

Saslušana dvojica muškaraca zbog šverca nafte: Pribavili imovinsku korist od oko 11,2 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

11:46

Saslušana dvojica muškaraca zbog šverca nafte: Pribavili imovinsku korist od oko 11,2 miliona dinara
Saslušana dvojica muškaraca zbog šverca nafte: Pribavili imovinsku korist od oko 11,2 miliona dinara - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Živojin K. i Dragutin I. zbog sumnje da su pretakali 56 tona nafte stranog porekla, koja nije prošla carinski nadzor i na taj način protivpravno pribavili imovinsku korist od oko 11,2 miliona dinara.

Živojin K. je detaljno izneo svoju odbranu, negirajući krivično delo, dok se Dragutin I. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor, a sud je ovaj predlog usvojio.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena trgovina u saizvršilaštvu. Živojin K. I Dragutin I. su zatečeni 31. oktobra ove godine na opštini Palilula na parking prostoru, u neovlašćenoj razmeni robe.

Kako se sumnja, oni su pretakali naftu iz nekoliko cisterni u ukupnoj količini od oko 56 tona, za koju je utvrđeno da je stranog porekla i da nije prošla mere carinskog nadzora.

Osumnjičeni nisu posedovali relevantnu dokumentaciju o robi i njenom poreklu, a sumnja se da su na opisani način protivpravno pribavili imovinsku korist od oko 11.200.000 dinara.

Komentari (0)

Srbija