Aktuelno

MUP: Netačni navodi da nepoznate osobe koristeći crni kombi pokušavaju da otmu decu

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

17:27

MUP: Netačni navodi da nepoznate osobe koristeći crni kombi pokušavaju da otmu decu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je navode na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi u beogradskom naselju Mirijevo pokušavaju da otmu decu nudeći im bombone, izmislio maloletnik da ne bi otišao na kontrolnu vežbu.

"Molimo građane da na društvenim mrežama ne šire neproverene informacije jer to izaziva paniku i uzmemirenost mnogih roditelja, već da ako imaju bilo kakvu informaciju o nekom krivičnom delu da se jave u najbližu policijsku stanicu ili pozovu na 192", apelovali su iz MUP-a.

MUP ukazuje da je nakon izvršenih provera utvrđeno da su netačni jučerašnji navodi na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi pokušavaju da otmu decu nudeći im bombone.

"Nakon što je policiji u Mirijevu jedanaestogodišnji dečak u pratnji roditelja prijavio da su ga "napali ljudi iz crnog kombija“, policijski službenici su nakon razgovora utvrdili da je maloletnik sve izmislio kako ne bi otišao na kontrolnu vežbu, što je i priznao", saopštila je policija.

MUP precizira da je ideju da tako nešto izmisli maloletnik dobio "nakon što je video lažne vesti o crnom kombiju na društvenim mrežama".

"Takođe, ističemo i da iznošenje i prenošenje lažnih vesti ili tvrdnji koje izazivaju paniku ili narušavaju javni red i mir predstavlja krivično delo izazivanje panike i nereda", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija