Aktuelno

Odloženo suđenje desetorici optuženih za nerede kod Beton hale

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/07/2021

-

10:35

Odloženo suđenje desetorici optuženih za nerede kod Beton hale
Odloženo suđenje desetorici optuženih za nerede kod Beton hale - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su, kako se sumnja, izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu koje je zakazano za danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je odloženo, a naredno ročište zakazano je za 6. oktobar, javila je reporterka  Euronew Srbija.

Euronews Serbia

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice, 10. juna.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica 22. maja nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu jednog restorana u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od kojih oko 250 u bašti i gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem "izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi Tužilaštvo.

Tu su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, bacali ih na goste i zaposlene, a zbog čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i trkom napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana.

Neki od njih su bili povređeni, zadobili su posekotine.

Neposredno nakon incidenta, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nered na Savskom šetalištu.

Desetorica od njih optužena su za krivično delo, a protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija