Aktuelno

Određeno zadržavanje do 48 sati osumnjičenom za pokušaj ubistva u Kaću

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

11:26

Određeno zadržavanje do 48 sati osumnjičenom za pokušaj ubistva u Kaću
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Na osnovu naloga tužilaštva, M.S. osumnjičen da je juče u dvorištu porodične kuće u Kaću oko 9.50 časova pokušao da na podmukao način iz vatrenog oružja ubije Ž.S, lišen je slobode i određeno mu je zadržavanje u trajanju do 48 časova, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Kako saznaje Tanjug, u Kaću se juče dogodila pucnjava u kojoj je otac upucao sina iz vatrenog oružja, najverovatnije iz lovačke puške.  

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.  

Tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, te su izuzeti tragovi i predmeti i izdate sve odgovarajuće naredbe. 

Na osnovu naloga tužilaštva osumnjičeni M.S. je lišen slobode, te mu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija