Aktuelno

Zaštitnik građana zatražio informacije od nadležnih u slučaju zlostavljane bebe

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

15:19

Zaštitnik građana zatražio informacije od nadležnih u slučaju zlostavljane bebe
Zaštitnik građana zatražio informacije od nadležnih u slučaju zlostavljane bebe - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Centra za socijalni rad u Kraljevu da ga u roku od 15 dana izveste o svim činjenicama i okolnostima koje su im poznate u slučaju zlostavljanog deteta u Kraljevu, saopštila je Kancelarija Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana je na osnovu medijskog izveštavanja došao do saznanja da je 9. novembra ove godine u Kraljevu uhapšen dvadesetogodišnjak iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu bebu.

Prema navodima iz medija, osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku.

Zaštitnik građana je od navedenih organa zatražio informacije potrebne za preduzimanje mera iz svoje nadležnosti, između ostalog i o tome da li su osumnjičeni i majka deteta ranije krivično gonjeni, odnosno osuđivani, i koje su planirane mere Centra za socijalni rad u Kraljevu za podrške žrtvama nasilja u porodici.

Pripadnici MUP-a su 9. novembra uhapsili osumnjičenog A.K.(20) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Komentari (0)

Srbija