Aktuelno

Devet osoba uhapšeno zbog eksplozije u Zemunu

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

16:38

Devet osoba uhapšeno zbog eksplozije u Zemunu
Devet osoba uhapšeno zbog eksplozije u Zemunu - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšeno je ukupno devet osoba, odgvornih lica i radnika firme OZA PE d.o.o, koja je izvodila radove u ulici Marka Oreškovića u Zemunu gde je jutros došlo do ekspolozije u kojoj je poginuo jedan čovek, saznaje Tanjug.

Odgovorna lica te firme A.R. i L.D. uhapšeni su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
Pored njih uhapšeno je još sedam radnika te firme - K.K, R.V, G.V, N.T, M.Đ, Z.G.i M.S zbog krivičnog dela - teška dela protiv opšte sigurnosti.

Za ovo delo, kako se saznaje, svima preti zatvor od dve do 12 godina.

Kako se sumnja, oni su od 8. do 10. novembra ove godine u Zemunu, u Ulici Ševina, prilikom izvođenja radova na postavljanju optičkih instalacija za mobilnu telefoniju, oštetili gasnu instalaciju usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ovo je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u toj ulici i tom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, a jedna zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Naime, kada je gas pušten, odnosno kada je ćerka nastradalog čoveka uključila kuvalo za kafu, gas je izašao iz oštećene cevi i kroz kanalizaciju ušao u kuću, gde je došlo do eksplozije. Vlasnik kuće je nastradao, a ćerka je hospitalizovana.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Komentari (0)

Srbija