Aktuelno

Prvo osnovno javno tužilaštvo: Sutra saslušanje braće Hofman

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2023

-

14:33

Prvo osnovno javno tužilaštvo: Sutra saslušanje braće Hofman
Prvo osnovno javno tužilaštvo: Sutra saslušanje braće Hofman - Copyright Tanjug/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva sutra će biti saslušani Ljuban i Miljan Hofman Vidović, a potom ce se odlučiti o podnošenju predloga za pritvor, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Navode da će u daljem toku postupka Tužilaštvo saslušati oštećene i svedoke i prikupiti i ostale dokaze, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije.

"MUP će nastaviti u saradnji sa tužilastvima da prikuplja i ostale dokaze, tačnije da proverava sve informacije kako bi se utvrdilo da li u njihovim radnjama i za sada NN lica stiču obeležja i nekih drugih krivičnih dela, a o čemu će takođe javnost biti blagovremeno obavestena", navodi se u saopštenju.

Inače, policija je juče uhapsila braću Hofman, Ljubana i Miljana Hofman Vidovića, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu nalozio da im se odredi zadrzavanje u trajanju od 48 sati.

Lišavanje slobode i zadržavanje je usledilo zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama,  za sada, stiču obeležja krivičnih dela i to zlostavljanje i mučenje iz čl 137 KZRS i krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl 344 KZRS.

Naime, na društvenim mrežama proširio se snimak na kome se vidi kako jedan od braće maltretira muškarca na Fruškoj gori. 

Komentari (0)

Srbija