Aktuelno

Saslušanjem Bjelogrlića nastavljeno suđenje za sukob u Nišu

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2023

-

12:35

Saslušanjem Bjelogrlića nastavljeno suđenje za sukob u Nišu
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je na suđenju reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić nastavio sa izlaganjem svoje odbrane,  povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijevicu, 23. avgusta 2021.godine u Nišu.

S obzirom da je suđenje krenulo iznova, Bjelogrlić je kratko rekao da ostaje pri svojoj odbrani koju je dao kod prethodnog sudije, navodeći da Antonijević njega i dalje javno naziva kriminalcem.

"Juče me Antonijević na nacionalnoj frekvenciji nazvao kriminalcem, bitangom i izdajnikom Srbije", rekao je Bjelogrlić i dodao da Antonijević koristi svaku priliku da ga diskredituje. 

   
Na pitanje punomoćnika oštećenog da li je Antonijeviću poslao mejl u kojem mu nudi mito, Bjelogrlić tvrdi da nikada nije poslao mejl takve sadržine. 

Sudija je optuženom postavila nekoliko pitanja, kao i koliko pića je kritičnom prilikom popio, na šta je Bjelogrlić rekao da se ne seća, ali je njegov branilac ukazao da u spisima predmeta postoji toksikološki nalaz. 

U toksikološkom nalazu, kako je predočila sudija, navedeno je da je Bjelogrlić bio negativan na psihoaktivne supstance, a da je u organizmu imao 0,13 mg alkohola. 
   
Bjelogrlićev branilac Goran Draganić predložio je sudu da se obrati Visokom savetu sudstva jer, kako tvrdi, javni istupi pojedinih političara u vezi sa optuženim, indirektno utiču na nesmetano vođenje ovog postupka. 

Sledeće suđenje zakazano je za 24.januar naredne godine, s obzirom da Antonijević, koji treba da bude saslušan u svojstvu oštećenog, nije u Srbiji i vraća se posle novogodišnjih praznika. 

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, te da je sukob u Nišu posledica toga. 

Istraga u ovom slučaju sproveđena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića,  Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021.godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je 23. avgusta te godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića, u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. 
Oba reditelja boravila su u Nišu u avgustu 2021. zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Komentari (0)

Srbija