Aktuelno

Ministarstvo prosvete: Učenik iz Železnika nije životno ugrožen, pratimo postupanje Tehničke škole u ovom slučaju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2023

-

16:41

Ministarstvo prosvete: Učenik iz Železnika nije životno ugrožen, pratimo postupanje Tehničke škole u ovom slučaju
24sedam/Katarina Mihajlović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Učenik Tehničke škole iz Železnika koji je jutros povređen zbrinut je u medicinskoj ustanovi i nije životno ugrožen, rečeno je za Euronews Srbija u Ministarstvu prosvete.

Kako je saopšteno, u slučaju nasilja među učenicima, u školi ili van škole, u skladu sa zakonom, Protokolom o postupanju ustanove u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i Protokolom za postupanje u kriznim situacijama, postupa ustanova. 

"Ovo postupanje se odnosi na pokretanje disciplinskog postupka i pojačanog vaspitnog rada sa učenikom koji je vršio nasilje, kako bi se uticalo na promenu ponašanja i stavova, i pružanje stručne psihološke podrške učeniku koje je pretrpeo nasilje, kako bi prevazišao traumu i ojačao", navode u Ministarstvu.

U zavisnosti od nivoa nasilja škola je u obavezi da uključi i spoljni krug zaštite. U zavisnosti od slučaja to mogu biti zdravstvene ustanove, policija, centar za socijalni rad.

"Ministarstvo prosvete, odnosno prosvetni savetnici Školske uprave Beograd prate postupanje Tehničke škole u ovom slučaju i pružaju joj podršku kako bi postupila u skladu sa protokolima i pružila adekvatnu podršku učenicima", navode iz Ministarstva.

Podsetimo, učenik Tehničke škole u Železniku jutros je izboden nožem u dvorištu te škole. On je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar.

"Povređen je učenik naše škole. Policija je trenutno u školi, obavlja se uviđaj", kratko su za Euronews Srbija rekli u toj školi.

Komentari (0)

Srbija