Aktuelno

Ćeranić za ubistvo Božovića osuđen na kaznu zatvora od 30 godina

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

10:51

Ćeranić za ubistvo Božovića osuđen na kaznu zatvora od 30 godina
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas Miloša Ćeranića na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva crnogorskog državljanina Draga Božovića krajem novembra 2018. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu. 

Božović je na današnji dan pre pet godina podlegao povredama u bolnici. Ćeranić je osuđen za teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Sudija je Ćeraniću odredila pritvor danas, pošto je od septembra prošle godine bio u kućnom pritvoru. 

Obrazlažući presudu sudija je rekla da je u ovom slučaju reč o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer je Ćeranić pozvao Božovića sa tuđeg telefona i namamio ga. 

Kada su se našli, kako je sudija istakla, Ćeranić je pucao sa leđa na Božovića, koji nije imao oružje. Ćeranićev advokat Ivana Ostojić za Tanjug je potvrdila da će uložiti žalbu na ovu presudu. Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Postupajući tužilac je u svojoj završnoj reči predložio sudu da Ćeranića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo izvršeno na podmukao način. 

Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio rečima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu. Ćeranićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može biti reč o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.

Ćeranić se od septembra prošle godine naalzi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branica, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. 

Optuženi inače od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani i da je Božović prvi potegao pištolj na njega.

Takođe, on je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije.

Nakon toga, kako Ćeranić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namere da ga ubije. Božović je tada pogođen sa više hitaca u ulici Nede Spasojević, nakon čega je prevezen u bolnicu gde je 1. decembra podlegao povredama.
 

Komentari (0)

Srbija