Aktuelno

Popodne se očekuje krunski požar - desetine vatrogasaca i helikopteri gase plamen na Murtenici kod Nove Varoši

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2021

-

08:22

Popodne se očekuje krunski požar - desetine vatrogasaca i helikopteri gase plamen na Murtenici kod Nove Varoši
Popodne se očekuje krunski požar - desetine vatrogasaca i helikopteri gase plamen na Murtenici kod Nove Varoši - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova tokom prepodneva uspeli su da preseku zapadnu stranu požara koji je zahvatio borovu šumu u blizini mesta Negbina, kod Nove Varoši i za sada, više nema otvorenog plamena, saopšteno je iz MUP.

Na gašenju požara angažovan je 81 vatrogasac-spasilac sa 33 vozila, kao i četiri helikoptera, koja su tokom prepodneva u 32 naleta izbacili oko 41 tonu vode.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić istakao je da situacija sa požarom u najvećoj meri zavisi od meteo uslova, ali da je zapadna strana požara presečena i da očekuje da neće doći do pogoršanja situacije.

Кako je istakao, nema više otvorenog plamena, ali se u popodnevnim satima može očekivati da dođe do krunskog požara, zbog čega su vatrogasci-spasioci razmešteni na tačkama koje su potencijalno opasne.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Кragujevca, Кraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Кruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja angažovali su sve kapacitete kako bi se izborili sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, najvećem masivu planine Zlatibor koji administrativno pripada Novoj Varoši.

MUP Srbije

 

 

Požar je u nedelju zahvatio deo državne šume na Murtenici kod sela Negbine i nekontrolisano se širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjevići, javlja jutros dopisnik Tanjuga.

MUP Srbije

 

"Požar je krenuo od Litice Stene, nisu uspeli u nedelju da ga ugase, sada gori cela južna strana planine Murtenice. Gori borova šuma, to je luč. Požar se pomera ka naseljenim mestima. Problem predstavlja i nepristupačan teren mesta odakle se požar širi", rekao je za Tanjug Ilija Ilić, meštanin sela Negbine.

Komentari (0)

Srbija