Aktuelno

Viši sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

14:19

Viši sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca
Viši sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv okrivljenih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu. Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Komentari (0)

Srbija