Aktuelno

Svedočila policajka koja je u Mirijevu pronašla zatvorenu devojčicu u kadi: "Bilo je hladno, prljavo, neuredno i mračno"

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

13:47

Svedočila policajka koja je u Mirijevu pronašla zatvorenu devojčicu u kadi: "Bilo je hladno, prljavo, neuredno i mračno"
Svedočila policajka koja je u Mirijevu pronašla zatvorenu devojčicu u kadi: "Bilo je hladno, prljavo, neuredno i mračno" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje ocu optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke. Na suđenju je svedočila policajska službenica koja je prva ušla u stan u kojem je devojčica bila zartvorena i detaljno opisala u kom stanju je zatečena devojčica.

Prethodno je opisala kako je oštećena žena, inače bivša partnerka optuženog, došla u PS Palilula i prijavila ga za nasilje, sa vidljivim povredama po licu, rekaviši tada i da sumnja da je njegova ćerka sama zaključana u stanu i da nije jela pet dana.

Policajka se zatim sa kolegama uputila ka adresi, a potom su uspeli da otvore vrata od stana. Policijska službenica je ispričala da je po ulasku u stan osetila jak, neprijatan miris, dodajući da je unutra bilo veoma hladno, prljavo, neuredno i mračano.

Kada su otvorili vrata od kupatila, devojčica je bila u kadi, pa je iz ležećeg polažaja ustala u sedeći, a kako je opisala policajka, bila je veoma mršava. Oko devojčice je bilo smeća, izmeta, ostataka hrane, rekla je policajka i dodala da se devojčica tresla kao i svi prisutni.

Dodala je da su joj samo kap po kap davali vodu dok ije došla hitna pomoć, navodeći da je devojčica bila preplašena ali nije vrištala ni plakala, već je samo ćutala.

Suđenje se nastavlja 15. januara

Sledeće suđenje zakazano je za 15. januar kada bi trebalo da bude ispitana devojčicina majka. Branilac Nemanja Lukić je sudu na prethodnom suđenju dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je optuženi priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Optuženi otac je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta. Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene.

Euronews Srbija, 24sedam/Katarina Mihajlović

 

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdari, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji je bio u bekstvu. 

Komentari (0)

Srbija